image image image image image image
Welkom op onze website
Kijk gerust even rond!
Wassen, knippen, stylen..
Kleuren, permanenten, opsteken en make-up..
Niks is te gek!
We doen alles in goed overleg..
1 2 3 4 5 6

 

Contact

Zeeasterstraat 15
8302 CA Emmeloord
0527-61 66 70 

E-mail: salonvivelafete@ziggo.nl

Openingstijden

Maandagen op de oneven weken van 8:00-17:00 

Elke dinsdag van 8:00-21:00

Woensdagen op de even weken van 8:00-17:00

Donderdagen op de oneven weken 8:00-17:00

Elke vrijdag van 8:00-19:00

Zaterdagen op de even weken van 8:00-14:00

Wij werken alle dagen op afspraak om zo lange wachttijden en misverstanden te voorkomen.

Op zondag gesloten zijn wij gesloten.

Het verhaal achter..

Ik ben Ivon Chiew, geboren op 29 september 1980.

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam maar sinds september 2000 woon ik in de polder. Ik woon samen met mijn vriend, Richard met wie ik al sinds juli 1997 samen ben, niet getrouwd. We hebben 1 kat, Puk en bewust geen kinderen, maar niet omdat we kinderhaters zijn maar omdat we daar heel lang en grondig over nagedacht hebben en tot de conclusie zijn gekomen dat het voor ons beter is om het niet te doen.

Ik vind kinderen wel heel leuk maar vooral als ze van iemand anders zijn..;-)

Al heel vroeg wist ik dat ik kapper ging worden en ook dat ik ooit een eigen zaak zou gaan runnen. In Rotterdam heb ik 4 jaar in een salon gewerkt en in de polder heb ik ook nog bijna 5 jaar voor een werkgever gewerkt. Daarna vond ik het toch wel tijd voor mijn eigen zaak.

Nadat ik ontslag had genomen bij mijn vorige werkgever had ik mij voorgenomen dat er toch minstens een jaar tussen moest zitten voordat ik voor mijzelf ging beginnen omdat ik het op eigen kracht wilde doen en niet later te horen wilde krijgen dat het wel heel makkelijk was om gewoon al je oude klanten mee te nemen.


Ik zou mij een jaar lang richten op het vinden van een geschikt pand en het vinden van leveranciers en een interieur.
In deze periode zou ik natuurlijk ook trainingen blijven volgen en shows blijven bezoeken zodat ik niet achter zou raken bij mijn andere collega’s. Omdat ik in Rotterdam een hele goede vriendin heb die ook in het kappersvak zit kon ik via haar nog weleens mee naar trainingen, shows en beurzen.

Na een tijdje thuis te hebben gezeten kwam ik erachter dat ik aan het veranderen was in een hele zure huisvrouw en dat was ik meer dan zat..maar werken in een andere salon was voor mij geen optie want dan zou ik weer achter iemands rug om voor mezelf aan de gang moeten. Op een middag zat ik bij een vriendin in de Zeeasterstraat thee te drinken toen we het erover kregen dat t best sneu was dat ik als gezonde twintiger op een doordeweekse dag rond 14.00 gewoon thee zat te drinken met een vriendinnetje..ik wilde aan het werk!!
Zij vertelde dat ze had gehoord dat de buurman (Toen nog Versluis groente en fruit) misschien nog iemand zocht…

Ik ben daar naar binnen gelopen, heb me voorgesteld en gevraagd of dat waar was..stuur maar een motivatiebrief zei Henk (Huver, eigenaar van de groentespeciaalzaak) Dat heb ik gedaan en een week later zat ik op gesprek en weer een week later mocht ik 30 uur per week groenteboerin spelen!!
Superleuke tijd gehad en een heel dubbel gevoel toen ik een pandje had gevonden en voor mezelf kon gaan beginnen. Henk was uiteraard al die tijd op de hoogte van mijn plannen en vond het alleen maar superleuk (tot de dag dat ik echt ging..)
Zo kwam het dat ik gewoon twee jaar lang iets totaal anders heb kunnen doen en dat wij nu fruit ipv koekjes serveren bij de koffie.
Onze net bevallen klanten worden ook vaak heel blij van een fruitschaaltje van Huver op kosten van Vive La Fête!

Op zaterdag 1 september 2007 was dan eindelijk de openingsavond van mijn eigen salon! Deze avond heb ik ook de naam van de salon onthuld..Salon Vive La Fête! Deze naam heb ik eigenlijk gepikt van een Vlaamse band die ik voor het eerst heb gezien toen ik een jaar of 17 was. (www.vivelafete.be) Toen ik daar in het publiek stond heb ik besloten dat als de tijd daar was voor mijn eigen salon het deze naam zou krijgen.Voordat ik dat officieel ging maken heb ik natuurlijk eerst goedkeuring gevraagd van de band en die vonden het alleen maar leuk.Beter goed gejat dan slecht bedacht.. Vrij vertaald betekent de naam Leve het Feest! Dat is natuurlijk niet mijn levensmotto maar ik vond het zo mooi dat zo’n (toen nog) onbekende band het publiek zo mee kreeg in hun passionele optreden dat ik dacht “dat wil ik ook,mijn passie voor haar beetje bij beetje overbrengen op mijn klanten..”In de recensies van dat optreden wist ook niemand de band in een hokje te plaatsen, dan speelden ze weer echte dance/electro en dan speelden ze weer een heel rustig liedje en dan weer iets met heel heftig gegil..en dat wilde ik ook, niet alleen de oma’s maar ook niet alleen de rockers maar ook af en toe een rockende oma of een heel blije emo!!! Wij knippen alles en iedereen, als het maar klikt.

Ik ben mijn zaak begonnen omdat ik niet meer gebonden wilde zijn aan een werkgever waaraan je verantwoording af moet leggen. Ik wilde mijn eigen trainingen kiezen en ik wilde zo vaak naar een training als ik wil. Ik wilde mijn eigen klanten aantrekken, die bij mij passen en niet bij mijn werkgever, zelf kunnen bepalen welke muziek er gedraaid wordt en hoe amicaal en niet zakelijk er om gegaan wordt met klanten.
In mijn salon kan iedereen zichzelf zijn, ik hou van eigen persoonlijkheden,mijn passie voor haar staat voorop maar ik vind het vooral leuk om bij iedere klant een persoonlijk kapsel te knippen iets wat bij je past en waar je zelf ook mee om kunt gaan. Haar moet iemand zelfverzekerder kunnen maken,vrouwen sexier en mannen stoerder (als dat is wat ze zoeken, mag ook andersom) ,het moet je uitstraling benadrukken. Maar dit moet voor iedereen elke keer weer opnieuw bekeken worden,bobjes of korte kruinen met matjes kunnen wel in zijn, maar is het jouw ding ook??

Genoeg gezever over mij en mijn passies, nu wil ik alles over jou weten..
Tot in de salon!!!

Ps; ik ben in de salon op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

 

Afspraak maken ?

 

 

Of bel direct met 0527-616670. Je kunt ons nu ook via Whatsapp bereiken via 0616964991

 

Nieuwsbrief ontvangen?